Welkom op Twee Papa's.nl: De weg naar ons kind

Ons traject

Alles in overweging genomen is onze keuze, ondanks de beperkingen, gevallen op draagmoederschap. Dit is voor ons, met moeite, financieel nog haalbaar en bovendien nog belangrijker, hebben wij daarvoor ook in het belang van ons kind gedacht. We willen ten alle tijden ons kind uit kunnen leggen waarom wij de keuzes gemaakt hebben en waar hij/zij vandaan komt.

In ons specifieke geval gaat het om een hoogtechnologische draagmoederschap, dus met een eiceldonor en een draagmoeder. Binnen onze families heeft zich een eiceldonor aangeboden. Op deze manier kunnen wij een kind krijgen dat (uiteindelijk) volledig van onszelf is en ook beide familielijnen heeft. Genetisch is het daarmee 100% ons kind.

Wetende welk traject onze voorkeur heeft, hebben we gekeken naar de haalbaarheid. In eerste aanleg leek er sprake te zijn van maar twee mogelijkheden: Cyprus en Canada. De verschillen tussen beide landen zijn erg groot. Zo merk je dat Canada meer westers is maar ook wel erg commercieel aanvoelt, waar Cyprus wat ouderwetser oogt en je zelf vooral een proactieve houding moet aannemen.

Daarbij is er ook een gigantisch verschil in kosten. Cyprus is dichterbij, daarmee qua reiskosten goedkoper, maar ook de behandeling is daar een stuk voordeliger dan in Canada. Een verschil is wel dat we aan een traject in Cyprus enkel kunnen starten als we zelf een draagmoeder meenemen. Op het moment dat we deze niet zouden hebben, zouden we we hoe dan ook aangewezen zijn op Canada. Daar zouden we dan op zoek moeten gaan naar een agency voor draagmoederschap. De kosten zouden hiermee ook fors oplopen.

In 2018 werd draagmoederschap in Nederland ineens mogelijk. Althans, er waren goede ontwikkelingen dat het in 2019 gerealiseerd zou kunnen worden. Deze kans hebben wij direct aangegrepen.

Wij zijn inmiddels in Nederland gestart met een traject, waarbij we alle lijnen aan het uitzetten en onderzoeken zijn. Zodra wij meer kunnen vertellen over de werkwijze, zullen wij dat uiteraard hier uitgebreid toelichten….