Vertrouwen

Na een nogal bewogen jaar stapten we hoopvol en vol vertrouwen dit nieuwe jaar in. De uitslag van de gesprekken en onderzoeken van de eiceldonor was positief en ook het zeer uitgebreide onderzoek van onze draagmoeder volgde en dit was in de basis ook positief. Yes!! Er waren enkele adviezen welke Michelle (draagmoeder), zoals ze is en zoals we haar kennen, direct ten harte nam en waar ze ook meteen mee aan de slag ging. Topper! Ook volgde de laatste psychologische gesprekken en volgde in het multidisciplinair overleg van de kliniek een laatste beslissing.
De beslissing die zou bepalen of we op basis van alle medische en psychologische onderzoeken van alle partijen (draagmoeder, eiceldonor en ons als wensvaders) mochten aanvangen met het feitelijke IVF traject.
En daar kwam hij dan… het verlossende bericht van de kliniek….
Alle lichten stonden op groen en we kunnen na een mega lang traject met vele ups & downs eindelijk starten… Een enorm goede start van dit jaar. Dit was even wat we nodig hadden! Een goede en positieve vibe. Het startgesprek om alle behandelstappen door te nemen werd gepland en nu is het wachten op de afspraak…

Maar toen was daar Corona…. Het kwam ons land binnen en steeds meer mensen raakten besmet met dit virus. De maatschappij op z’n kop, niet meer naar je werk mogen, ouderen en zieken niet meer mogen bezoeken, de zorg overbelast, bedrijven en ondernemers die noodgedwongen de deuren moeten sluiten, overlijdensberichten… Het voelt allemaal alsof we ineens in een film beland zijn. Zo surrealistisch. Een overheid die noodgedwongen ingrijpt om verdere verspreiding van een virus te voorkomen. Vele maatregelen worden genomen. Je dagelijkse praktijk straalt letterlijk ‘Corona’ uit. Supermarkten die de eerste dagen geplunderd worden, mensen die met een boog om elkaar heen lopen, mondkapjes die je vrijwel alleen van de ziekenhuizen of de beelden uit China kent ineens in je eigen straatbeeld…. De wereld lijkt even stil te staan. Het weer lijkt zich daar momenteel even niets van aan te trekken, want de zon schijnt vrolijk haar stralen op alle krantenkoppen die op de deurmatten liggen. Blijf binnen, hou afstand….

Corona raakt ons allemaal, direct of indirect. Zo ook ons. Voor ons betekent het onder andere dat vanwege de maatregelen die genomen zijn de kliniek ons vandaag laat weten dat er een behandelstop is en alle afspraken tot nader order zijn geannuleerd en er voorlopig geen behandelingen zullen plaatsvinden. Dit betekent voor ons concreet dat wij, net nu we na een periode van bijna twee jaar eindelijk op het punt stonden te kunnen starten, opnieuw te maken krijgen met uitstel…. 

Wederom een harde klap, maar we kunnen niets anders doen dan ook deze klap weer te incasseren en af te wachten wat er komen gaat. We mogen notabene van geluk spreken dat wij, alsook onze powervrouwen en hun en ons eigen familie nog gezond zijn en geen slachtoffer zijn van het vreselijke Corona virus. Gezondheid staat voorop. Dat is voor ons altijd regel nummer 1 geweest en dat geldt des te meer in deze bijzondere tijd. 

Ons geduld wordt opnieuw op de proef gesteld, maar laten we er eerst voor zorgen dat we met z’n allen Corona uit de wereld verdrijven. Dat doen we met z’n allen. Help elkaar waar het kan en hou je aan de regels van de overheid. 

Dit weekend wordt de klok vooruit gezet met een uur…. Kon hij maar iets verder vooruit gezet worden tot de tijd dat we weer terug kunnen naar een leven zonder Corona. Dat zou mooi zijn. Maar we hebben er vertrouwen in dat het goed komt. Want ‘vertrouwen’ op elkaar en een goede afloop is het enige dat we kunnen. 

We wensen iedereen sterkte die op welke manier dan ook (in)direct slachtoffer is van het virus. Let goed op jezelf en op elkaar. Stay well!

Wordt vervolgd….

Liefs,


Corné & Roy

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: