Nieuwe ronde, nieuwe kansen

De dagen kruipen voorbij… Mogen we al testen… Nee.. nog niet…
Dagelijks hebben we nauw contact met Michelle en hopen we dat alles nog steeds goed gaat… “Geen teken is een goed teken toch?”

Het moment van de waarheid brak aan. Onderweg in de auto naar Michelle om een zwangerschapstest te doen. De spanning in de auto was voelbaar… Alsof we weer naar een uitslag van House Rules gingen, maar dan tien maal erger… Zenuwen voor een uitslag…. In dit geval een uitslag die ons leven totaal op de meest positieve manier zou veranderen….

Daar waren we dan… Met wat ongemakkelijke handelingen openden we de zwangerschapstest. De eerste keer dat wij zo’n ding überhaupt vast hadden… Hop dat ding in het potje urine en een tweede erbij van een ander merk (want je weet maar nooit…)….

De tijd die volgde was slopend…. We moesten een paar minuten wachten. De ene test zou twee streepjes moeten geven en de andere zou heel duidelijk aangeven ZWANGER of NIET ZWANGER…. Al heel snel zagen we het eerste streepje heel duidelijk oplichten… Vol hoop staarden we naar de plek waar het tweede streepje moest komen…. Er gebeurde niets….
Enkele ogenblikken later gaf ook de tweede test aan NIET ZWANGER…

Vol verbijstering staarden we naar de test. Na zo’n lang traject met best wel wat tegenslagen hoopten we nu op een positieve test… Helaas bleek dat te mooi om waar te zijn. Emoties kwamen eruit… Gelukkig vonden we met z’n alleen steun bij elkaar….

Tweede ronde
Enkele dagen later was het nieuws wat geland. De kans is en blijft jet natuurlijk maar 25% per poging dat het lukt, zoals dat bij iedere zwangerschap is. Dat is bij ons dus niet anders. We wisten ons te herpakken en we zette ons schrap voor de tweede ronde… Hoe vervelend en pijnlijk het nieuws ook was, we waren gestart en gelukkig hebben we meerdere embryo’s, waardoor er nog geen reden is voor paniek… Positieve vibes… Een maand later was het weer zover en vond er een nieuwe terugplaatsing plaats…. Duimendraaien, kaarsen branden en hopen….. De kwaliteit van deze embryo was weer excellent, maar – zo hadden we al geleerd – wil dat niets zeggen over de kans op innesteling…. Het enige wat we weer konden doen was…. juist.. wachten….

… to be continued….

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: