Welkom op Twee Papa's.nl: De weg naar ons kind

Het traject

We hebben deze week gezocht naar informatie over het traject. Het zou in ons geval gaan om hoogtechnologisch draagmoederschap. Hierbij hebben we met drie partijen te maken.: eiceldonor, draagster en een van ons voor de zaadjes. Inmiddels werd ons ook duidelijk dat inderdaad geen enkele kliniek ons wil helpen. We ontvangen berichten met weinig toelichting, maar vooral verwijzingen naar het VUMC die ons mogelijk wel zouden willen helpen. Een enkele kliniek neemt de moeite om uit te leggen dat het niet kan vanwege het feit dat wij geen vrouw zijn en het enkel kan bij vrouwen die niet zwanger kunnen raken: het is dan geneeskunde. Bij ons is het geen geneeskunde maar een wens waar een behandeling voor nodig is. Dat doen de klinieken in Nederland niet… Maar waarom? Dat kunnen wij maar niet begrijpen…. Waarom kunnen hetero stellen met dezelfde kinderwens (en bij wie het niet lukt) wel via deze weg geholpen worden, waarom kunnen alleenstaande vrouwen met een kinderwens wel geholpen worden en worden ook lesbische stellen gewoon geholpen. Wat maakt dat homostellen dan niet mogen? Dit voelt zo als uitsluiting… discriminatie eigenlijk…. Het is voelt zo oneerlijk….

We hebben de rijksoverheid gevraagd om meer opheldering hierover. “We begrijpen uw vraag en gaan deze vraag wegzetten bij Volksgezondheid” . Het is nu wachten op het antwoord dat hierop gaat komen… Wij zijn erg benieuwd… Ook omdat twee van de 15 klinieken lieten weten dat we vooral de website in de gaten moesten houden, omdat ze wel bezig zijn met de mogelijkheid…. “Vraag ons anders over een jaar nog eens hoe het er voor staat” ….. Helaas willen wij daar niet meer op wachten, we willen een bepaalde duidelijkheid en zekerheid.

Omdat we zelf vastlopen en het niet goed weten, hebben we ook Dennis & Lody gemaild om advies. Van Dennis kregen we een uitgebreide mail met tips over hoe we het aan kunnen pakken. Ook bood hij de hulp aan voor een begeleiding. Superlief en als het nodig is gaan we daar zeker gebruik van maken.

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: