Welkom op Twee Papa's.nl: De weg naar ons kind

Het begin van de zoektocht

Het jaar is begonnen.. Een jaar waarin wij ons gaan richten op onze grote droom… Samen een kind krijgen… Een stap waarvan we weten dat deze niet gemakkelijk is. We hebben eerder wenspapa’s Dennis & Lody op de voet gevolgd in hun avontuur naar het worden van vaders.. Het is ze gelukt. Wat fantastisch!! Dat gaf ons hoop voor ons traject. Maar waar beginnen we….

We begrepen vanuit de verschillende berichten uit de media dat het voor homostellen niet mogelijk is om hun kinderwens in Nederland in vervulling te laten gaan.
Er werd een staatscommissie herijking ouderschap opgericht om de mogelijkheden voor homoparen te versoepelen. Zij deden in 2016 aanbevelingen die het mogelijk maken om in Nederland als homostel wel geholpen te worden. Met de verkiezingen in 2017 hebben wij dus vooraf ons goed laten informeren welke partijen deze aanbevelingen zouden willen opgevolgen.

Helaas blijkt nu dat de kamer eindelijk geformeerd is, dat ze de aanbevelingen nog niet overnemen, maar een nieuw onderzoek willen. Voor ons even een bubbel hoop die kapot plopte.

Dat zou betekenen dat wij hetzelfde zware en lange traject in moeten gaan dat Dennis & Lody ook hebben gehad.

Omdat wij het daar niet bij wilde laten zitten zijn we toch even gaan zoeken op internet naar klinieken in Nederland. We hebben vrijwel alle ziekenhuizen en klinieken inmiddels een mail gestuurd met ons verhaal en de vraag of zij ons willen helpen.

Praktisch gezien hebben we in ieder geval al een eiceldonor. Het moeilijkste is een draagmoeder… daarin gaan we ons ook wat meer verdiepen.
Ondertussen wachten we rustig een antwoord op de mails af.

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: