Geduld…

Geduld… dat is waar het allemaal om draait op het moment.

Onze eerste blog van dit jaar. We hadden gehoopt dat we al meer concreet nieuws konden brengen, maar tot op heden is het vooral enorm veel wachten.

Spanning, onzekerheid en onduidelijkheid spelen op. Ondanks dat we eigenlijk startklaar zijn is Nederland dat helaas nog niet… We hebben inmiddels ruim 14 maanden contact met een kliniek in Nederland. Vorig jaar waren we uiteindelijk dolblij met het nieuws dat in 2018 werd gebracht. De kliniek met wie we al lang contact hadden bracht officieel naar buiten dat zij in 2019 ons kunnen helpen. Daarmee was een onzeker en onduidelijk traject in Canada of Cyprus niet meer nodig. Dit is ook onze draagmoeder en eiceldonor veel prettiger en ‘veiliger’.

Inmiddels is 2019 twee maanden jong en zijn we nog steeds vooral aan het wachten en aan het zoeken naar antwoorden. Het ene moment zit je vol hoop en vertrouwen, het andere moment in een dip en angst vanwege de voorbij tikkende tijd… Wat als we dadelijk door het wachten onze eiceldonor of draagmoeder verliezen? Een enorme angst… tranen in de ogen, paniek… Even rustig ademhalen en terug naar het nu… Zover is het gelukkig nog niet. Maar toch zijn er nog zoveel vragen en gevoelens van ongelijkheid: waarom wachten we? Waarop wachten we eigenlijk? De techniek is er toch al en wordt al ingezet, er is groen licht vanuit het verbond van gynaecologen? Waarom kunnen we niet alvast met een deel van het traject starten? Kunnen we niet al dit… of kunnen we niet al dat…. Zoveel vragen die tot op heden onbeantwoord blijven en waarbij het allemaal weer neer komt op het woord waarmee we deze blog begonnen…

Geduld… Een schone zaak wat hopelijk dit jaar voor ons wordt beloond met een zwangerschap… Het is een moeilijk en emotioneel traject wat veel tegenslagen kent, maar we zijn sterk. We geven niet op… Wij wachten geduldig verder af….

1 Reactie

  • Patries
    Geplaatst februari 19, 2019 6:38 pm 0Likes

    Wachten duurd lang.
    Hoop dat nederland hier nu ook eens een voorloper in word.
    Succes mooie mannen

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: