Welkom op Twee Papa's.nl: De weg naar ons kind

Contact met Cyprus & Canada

Het wachten duurde niet lang. Binnen enkele dagen ontvingen we al een mail van het UZ Gent dat zij ons helaas niet kunnen helpen, omdat ze zich enkel richten op inwoners van België, daarin worden geen uitzonderingen gemaakt. Ook Toronto & Cyprus lieten van zich horen. Helaas van Londen nog niets gehoord.

Maar wat een verschil meteen. Cyprus & Toronto kunnen ons beiden helpen. We hebben besloten om ons voor nu te richten op deze twee klinieken.

De verschillen zijn meteen duidelijk… Cyprus oogt allemaal net wat simpeler dan Canada. In Canada is het contact direct persoonlijk en wordt er een uitnodiging voor een skype gesprek ingepland. Vanuit Cyprus krijgen we een mail met vooral praktische informatie over het traject en de kosten. De mail is duidelijk. Voor circa 20/30.000 euro zijn we klaar en zouden we een kind hebben in het geval wij zelf een eiceldonor & draagster meenemen. We zijn dus wat meer gaan zoeken over deze kliniek en stuiten zo op een documentaire van de ‘volmaakte mens’ welke in 2015 is uitgezonden. Deze ging over ‘designerbaby’s’ , waarin de kliniek in beeld kwam en ze blijkbaar dusdanig ver zijn met de technieken dat ze erfelijke ziektes kunnen uitsluiten en je blijkbaar ook de keuze hebt of je een jongen of een meisje wilt krijgen. Wat raar… die keuze willen we eigenlijk helemaal niet maken, dat ‘ hoort ‘ niet… Maar maf dat je er dan toch over na gaat denken, in de wetenschap dat de mogelijkheid er is…. Ook krijgen we er wel een soort ‘naar’ gevoel bij. Eigenlijk moeilijk te omschrijven, maar dat zit gewoon in het feit dat het mogelijk is en je zelf voor schepper gaat spelen als het ware… Maar hoe dan ook gaf het ons wel veel duidelijkheid. De resultaten zijn in ieder geval goed.

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: