Welkom op Twee Papa's.nl: De weg naar ons kind

Draagmoederschap

(Aan deze pagina wordt nog gewerkt… )

Wat is het?

Eiceldonor

Draagmoeder VS draagster

Beperkingen

Homostellen met een kinderwens zoals wij die hebben (dus een eigen kind), kunnen in Nederland niet terecht. Veel stellen wijken daarom uit naar het buitenland voor een draagmoedertraject, dat kan oplopen tot 100.000 euro  of meer.

De beroepsvereniging voor gynaecologen (NVOG) en de staatscommissie Herijking Ouderschap pleiten al langer voor verruiming van de criteria voor ouderschap en gezag in Nederland. Desondanks is er nog geen enkele kliniek die wil helpen. Met name juridische of bestuurlijke gronden maken dat er nog niet aan wordt begonnen. Men vindt het ‘te ingewikkeld’ of ‘te intensief’ omdat er drie partijen betrokken zijn en vergoedingen niet geregeld zijn. De belangrijkste reden daarvoor is dat je niet met geneeskunde, maar met wensgeneeskunde te maken hebt.

Onze keuze

Onze keuze is ondanks de beperkingen wel gevallen op draagmoederschap. In ons specifieke geval zou heg gaan om een eiceldonor en een draagmoeder. Op deze manier hebben we een kind dat (uiteindelijk) volledig van onszelf is.